θέα Maestralia-διαμονή Σκύρος

ΣΚΥΡΟΣ

Σκύρος, ένας ανεξερεύνητος παράδεισος…

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Β. Σποράδων, αποτελεί δήμο και ανήκει στον Νομό Ευβοίας. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Κύμης και σε απόσταση 4, περίπου, ωρών από την Αθήνα. Ερχόμενοι οι επισκέπτες μπορούν δουν, τον γεωγραφικό της πλούτο, την λαογραφική της παράδοση, τις ατελείωτες ακρογιαλιές της, και πολλά άλλα… Όπως…

Την ιδιαίτερης θρησκευτικής σημασίας και αρχιτεκτονικού μεγαλείου εκκλησία – μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Την μακραίωνη και ξεχωριστή παράδοση σε κεραμικά σκεύη, ξυλόγλυπτες κατασκευές, υφαντά, κεντήματα, φορεσιές ακόμα και σε πρωτότυπα υποδήματα, τα τροχάδια. Τα δύο μουσεία ιδιαίτερου αρχαιολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος. Τα εστιατόρια – ταβέρνες που προβάλλουν τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού.

Και για τους φυσιοδίφες μοναδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν…
Τα ηφαιστειογενή νησάκια με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, οι αποκαλούμενες «Ποδιές».
Βουνά ιδανικά για ορειβασία, όπως το Όρος Κόχυλας. Σπάνια είδη ερπετών, πτηνών – προστατευμένη περιοχή Natura. Το παγκοσμίως γνωστό Σκυριανό πόνυ που ζει στο νότιο τμήμα του νησιού.

Όσο για τη διασκέδαση, αυτή δεν τελειώνει ποτέ αφού οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να διασκεδάσουν σε πληθώρα από πανηγύρια, τοπικές γιορτές, φεστιβάλ και πολλά άλλα δρώμενα που οργανώνονται συνεχώς στο νησί.